Aktuális Akcióink

Notebook Tisztítási Akció !!!

Akciónk keretén belül, aki teljes körű szoftveres karbantartást végeztet (rendszertelepítés, rendszer helyreállítás), bármilyen hordozható számítógépen, annak díjmentesen, teljes szétszedéssel járó portalanítást és hűtőközeg cserét is elvégzünk készülékén.
Így Bruttó: 5000 Ft-ot takaríthat meg. A szoftveres karbantartás ára Bruttó: 8000 Ft.

Az ajánlat csak hordozható számítógépekre vonatkozik, asztali számítógépek estében a PC-Felcser informatikusai a portalanítást automatikusan és díjmentesen elvégzik az esetleges javítás alkalmával.

Miért fontos a tisztítás és portalanítás notebookok esetében?

A notebookok, ultrabookok hűtőrendszere rendkívül kifinomult. A kicsi de viszonylag nagy teljesítményű ventillátorok sokszor apró nyílásokon át, olykor a billentyűzeten keresztül szívják be a friss levegőt. A felhevült levegő szintén erre a célra kiképzett nyílásokon át távozik.

Egy laikus is rögtön rá jön arra ha bármelyik nyílás eltömődik, beszűkül, az azonnali túlmelegedéshez illetve gép lefagyásához vezet. Nyaraink egyre melegebbek nem ritka a 38-40 C fok sem. Ilyenkor az elkoszolódott számítógépek igen komoly hardveres hibát is szenvedhetnek el a túlmelegedés következtében.

A túlhevülés miatt a fővezérlő chipek, olyan mértékben károsodhatnak, hogy a notebookot esetleg megjavítani sem érdemes, mivel a javítás költsége elérheti a notebook árának felét is. Így gazdaságilag nem érdemes javítani a készüléket. Ezért fontos, hogy bizonyos időközönként, teljes tisztítást végezzenek a hordozható számítógépeken, hogy a későbbi igen költséges javításokat elkerülje.

Íme néhány fotó, hogy miről is van szó:

ventillator ventillator ventillator
A por szinte szivacsréteget alkot és "tökéletesen" elzárja a levegő útját. Mintha ez volna a feladata. A hajszálak rátekerednek a ventillátorra és megakasztják. A porcicák összeállva gumókat képeznek és szintén megakasztják a ventillátort.


Az erősen elszennyeződött notebook kizárólag a készülék teljes szétszedésével tisztítható meg. Kívülről hiába fújjuk levegővel csak annyit érünk el, hogy még jobban a készülék belsejébe tömörítjük a szennyeződést.

Egy notebookot számtalan csavar, megannyi belső műanyag karom tart össze, nem mindegy, hogy melyik oldalról kezdik a szétszedést. A belsejében jó pár apró pici kábel nehezíti meg a szétszedést, az alaplapon seregnyi felületszerelt alkatrész található.

Ezért feltétlenül fontos, hogy a szétszedést szakember végezze. Egy rosszul szakszerűtlenül szétszedett notebookot olyan károsodások érhetik, melyek után a készülék már be sem kapcsol többé.

Ezért ne próbálja meg saját kezűleg szétszedni, és kitisztítani notebookját! Bízza a munkát a PC-Felcser sok éves munkatapasztalattal rendelkező műszerészére.

Valid HTML 4.01 Transitional